Генерални секретар Народне скупштине Србије Вељко Одаловић рекао је где год да су били Американци они су то место напустили, а о томе мора да размишља и ПриштинаГостујући у Јутарњем програму Одаловић је рекао да су Талибани неко ко „баштини“ шеријат, који је чак и у многим муслиманским земљима стављен ад акта.

  • Америка је показала неодговорно понашање. Шта су урадили, повукли су људе и договорили са неким земљама, својим миљеницима да их приме – каже Одаловић.

Према његовим речима, Американци где год су били они су то место и напустили, а о томе мора да размишља и Приштина.

Одаловић је додао, да ће се људи из Авганистана расељавати и да ће Талибани дозволити свима да оду, јер њихов циљ је чиста територија, али неће дозволити да се људи враћају.

  • Сви су се до сада годинама борили против Талибана, и сада када су се Американци повукли и за собом повлаче своје људе, испада да су они победили – рекао је Одаловић и приметио да би то могла да буде порука за друге конфликте у свету да крену истим путем.

Албански медији јављају да избегли из Авганистана могу бити смештени и на Kосову и Метохији.

Одаловић се осврнуо и на уједињавање албанских партија на Kосмету како би преузеле власт и у српским срединама.

  • Они покушавају да минимализују утицај Срба и у српским срединама – истакао је Одаловић и додао да су српске средине нападнуте агресивним насељавањем Албанаца који желе да промене етничку структуру у српским срединама..

Leave a Reply