Поводом јучерашње видео објаве Аудио-видео службе Европске комисије у којој је Вљоса Османи потписана као вршлац дужности председника ”Републике Косово” у ЕК кажу да је грешка исправљена и спорни твит обрисан, а када је реч о статусу Косова наводе да је позиција ЕУ добро позната и остаје непромењена.

„Позиција ЕУ када је реч о статусу Косова је добро позната и остаје непромењена“, наводи се у саопштењу које је портапролка ЕК Ана Писонеро, доставила Танјугу.

Синоћ је на Твитеру објављена фотографија комесара за проширење Оливера Вархељија са Вјосом Османи на којој је стајао спорни потпис, на шта је реговао директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије Петар Петковић, затраживши од Европске комисије да одговори „када је то ЕУ званично признала Косово“ и да ли је дијалог Београда и Приштине тако постао „сувишан“.

Захтев да се званично одреди поводом статуса Косова и најаве једне од њених служби Европској комисији је упутио и Танјуг.

Објава је уклоњена и уместо ње је, уз исту фотографију, Вјоса Османи, титулисана као „в. д. председница Косова“, уз фусноту поред речи Косово.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар