Елиот Енгел напушта Конгрес Сједињених Америчких Држава након што је његов члан био 32 године, а у свом опроштајном говору поменуо је и Косово, о коме је рекао да у његовом срцу заузима посебно место, преноси Газета Експрес.

  • После 32 бриљантне године, данас је мој последњи дан као члан Конгреса. Била ми је част служити народу Бронкса и Вечестера и вечно сам захвалан што сам имао прилику да вас представљам у Вашингтону. Хвала вам што сте ми указали поверење – написао је конгресмен Енгел на Фејсбуку.

Енгел је, такође, објавио и говор који је одржао 17. децембра, а у коме је посбно истакао и приврженост коју гаји према Косову.

  • Увек сам у свом срцу имао посебно место за Балкан, а посебно Косово. 1999. године снажно сам подржао интервенцију Клинтонове администрације на Балкану. Знамо да смо спречили геноцид. Од тада сам присталица суверенитета и независности Косова. Земља је предузела изванредне кораке и признају је Сједињене Државе, Велика Британија, Француска, Немачка, Јапан и многе друге важне земље – рекао је Енгел у опроштајном говору.

2 KОМЕНТАРА

  1. Srbi, najvne duse, siptari i Khazari su dva srodna naroda i to u jako bliskom srodstvu sa Kavkaza i kao takvi se pomazu i medjusobno pomazu. Taj Engel je Khazar i od njega se moze ocekivati samo lose, to sto je doveden u Beograd njemu i njegovoj prirodi ne moze preokrenuti misljenje o Srbima i preokrenuti misljenje da se preporodi u novom misljenju da ce Srbi i siptari moci da zive u miru uz implementaciju Rezolucije 1244….do toga nikada nece doci…NIKADA.

Оставите Коментар