Још један филм о српској историји биће приказан пред страном публиком – дистрибутерска кућа из Лос Анђелеса „Хаус оф филм“ откупила је права за филм „Краљ Петар Први“.

После „Даре из Јасеновца“, која је ушла међу 20 најгледанијих филмова у америчким биоскопима за протекли викенд, пред светском публиком наћи ће се и „Краљ Петар Први“.

Светску дистрибуцију српског кандидата за Оскара 2019. године преузела је америчка дистрибутерска кућа, објавио је „Филм њу Јуроп“. Амерички дистрибутери навели су да ће, између осталог, „Краљ Петар Први“ бити приказан и на ХБО ЕУ.

„Краљ Петар Први“ је истинита прича о српском краљу Петру Првом Карађорђевићу и Првом светском рату редитеља Петра Ристовског. Америчка филмска кућа рекламира наш филм као „ратни филм, кандидат за Оскара“.

„Ратни ветеран, краљ Петар, жели да своју земљу одведе на пут мира и просперитета. Али, турбулентна времена намећу велику жртву свих и захтевају најтеже одлуке у животу старог краља. После две херојске битке, од којих се једна сматра најбриљантнијом војном стратегијом у историји, влада одлучује да је повлачење војске неизбежно. После очајничког повлачења кроз планине, емотивно уздрман и психички исцрпљен, краљ Петар ипак стиже до грчке обале, успевајући да доведе свој народ до коначног спаса“, описује куће „Хаус оф филмс“ наше остварење.

Додаје се да је у главној улози вишеструко награђивани Лазар Ристовски, те следи списак награда које је филм освојио, међу којима су и оне на фестивалима у Шведској, Индији и САД.

Филм је режирао Петар Ристовски по сценарију адаптираном из популарног романа Милована Витезовића „Чарапе краља Петра“.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар