На службеном улазу у зграду Општине Будва настале су нове тензије када је дошло до примене силе и када је пребијен младић Ђорђе Ђурашевић, што је изазвало револт окупљених који су узвикивали „нећемо мафију“.

Бачен је и камен у правцу полиције након чега су функционери који се налазе између кордона полиције и грађана упозорили да нема напада на полицију.

Функционери Општине смирили су масу. Председник СО Будва Kрсто Радовић је казао да не смеју дозволити да се испровоцира маса, „јер је то циљ оних који су унутра зграде“.

Kако је Радовић навео „унутра су криминалци и лопови, обучени у некакве беле мајице а којима руководи Владимир Булатовић“

„Не дозвољавају одборницима који су легитимно изабрани да уђу на своја радна места. Наша дужност је да будемо истрајни, да онемогућимо лопове да раде против вас, ово је ваша општина“ рекао је окупљеним грађанима испред зграде општине.

Kрсто Радовић је поновио да је важно уздржати се од сукоба са полицијом.

„Немојте да нападамо полицију, они данас примају наређења а да ни сами не знају од кога, молим вас да и њих разумете, они су бачени у блато“, рекао је.

Јаке полицијске снаге пристижу у Будву, судећи по снимцима на друштвеним мрежама:

Велики број грађана је дошао испред зграде Дома здравља где се налазио повређени младић Ђорђе Ђурашевић.

Он је након указане помоћи у Дому здравља, транспортован у рисанску болницу.

Подсетимо, у Будви је јутрос поново дошло до инцидената када приватно обезбеђење није дозволило изабраним руководиоцима да уђу у зграду општине. Они су изгурали градоначелника Марка Царевића и нису му дозволили да уђе у зграду. Полиција је запретила обезбеђењу да ће реаговати ако буде дирала јавне функционере.

Испред кордона полиције остали су Царевић, председник СО Будва Kрсто Радовић и менаџер града Мило Божовић, а оно што је запрепастило све окупљене је да, како су навели, „приватно обезбеђење издаје налоге полицији“:

Оставите Коментар