Чланови руског војног ансамбла Александров, њих 64, налазило су се у авиону Тупољев ТУ-154 који се јутрос срушио у Црно море

Авион је летео из Сочија у Сирију, а хор је требало да наступа на прослави Нове године у руској војној бази Хмеимин, а осим три певача, сви чланови хора Александров су били у авиону.

Водећи соло певач Вадим Ананијев је морао да пропусти лет и остане код куће због рођења трећег детета, преноси агенција ТАС С.

Овај ансамбл има дугу историју- постоје више од 90 година, а стављају га у ранг са руским брендовима попут Бољшој театра, Ермитажа, Третјаковске галерије и Музеја дијаманта московског Кремља.

Руски војни ансамбл сачињавају изузетни уметници, а има146 чланова. Хор пева на готово свим језицима, укључујући и кинески, индијски, туриски итд.

Наступали су и у Београду у Дому синдиката 2015-те, а то је био 11-ти по реду концерт овог ансамбла у нашој престоници.

Авион руског Министарства одбране „Ту-154“ са 91 особом пао је јутрос у Црно море након полетања из Сочија према Сирији, а војни истражитељи Истражног комитета Русије отворили су кривичну истрагу, рекла је за ТАС С портпаролка тог комитета Светлана Петренко.

Послушајте како су извели српску песму „Тамо далеко“:

 Солиста ансамбла „Александров“, Вадим Анањев каже да је био у шоку када је чуо да је пао авион у коме је и сам требало да се нађе. Вадим је потврдио је да су се сви чланови ансамбла осим три особе налазили у авиону.

– Не знам шта да кажем. И даље не могу да верујем шта се десило. Нисам летео из породичних разлога. Недавно ми се родио син, трец́е дете у породици, па сам замолио руководиоца ансамбла да останем код куће. Осим тога, сутра је требало да буде наступ, па је одлучено да накнадно допутујемо солисти Валериј Гава, Борис ђаков и ја. Остатак хора је полетео – рекао је Анањев.

Прочитајте још: 
ЦАРЕВ ЗАВЕТ: Данило Лазовић рецитује владику Николаја – ово је тражио да пусте на сахрани! (ВИДЕО)

Извор: Курир, Блиц

Advertisements