Две тинејџерке, Сајра Велаџић и Ема Тевшић, нестале су 4. децембра у Бихаћу.

Обе имају 15 година и нестале су у раним јутарњим часовима, а према најновијим информацијама виђени су како аутобусом путују у Сарајево.

Породице и пријатељи објавили су свој идентитет и фотографије тражећи помоћ.

Портпарол МУП-а УСK Але Шиљедић потврдио је за „Kлик.ба“ да су мајке две тинејџерке пријавиле свој нестанак у петак око 18.30 сати.

„Две тинејџерке се познају, мајке су у извештају навеле да су ујутро ишле у школу, али да их наводно није било јер су то касније сазнале и да нису имале информације о томе где се тренутно налазе. Полиција их је потом тражила “, рекао је Сиљдедић.

С обзиром на то да су се појавиле информације да су их отели мигранти, Шиљдедић је нагласио да тако нешто не може бити потврђено.

„Физички је то врло тешко изводљиво јер мигранти овде немају никакво превозно средство или могућност да ураде тако нешто. Сада сви причају шта желе, добили смо извештај да им недостају, тражимо их и исход истраге утврдиће све чињенице. Према информацијама које смо добили од колега из Сарајева, они су наводно путовали аутобусом на релацији Бихаћ-Сарајево, али тада није било људи афро-азијског порекла, али све то проверавамо “, нагласио је Шиљдедић.

Оставите Коментар