Српско Православно братство Цар Лазар Грбљановић је у присуству свештенства, оца Немање Кривокапића, оца Миајла Бацковића, оца Бранка Богојевића и оца Јова Рајака, освештало мурал Митрополиту Амфилохију Радовићу и проти Момчилу Кривокапићу.

  • Вођени жељом и љубављу коју су нам оставили наши великани, братство Цар Лазар јер одлучило да се у знак захвалности осликавањем мурала захвали нашим оцима за све оно што су урадили за цели Грбаљ, за сву децу као и за цркву Христову. Љубав коју су нам оставили и вера којој су нас подучавали остаће основни постулати којим ће се ово братство Христове војске водити, учени јеванђелским речима наших отаца. Чувајући их од заборава, али првасходно вођени жељом за захвалношћу коју осећамо према њима, на вечно сећање највећих од нас, Српска Православна омладина направила је овај мурал – наводи се на Фејсбук страници Братство православне омладине Црне Горе, уз подсећање да су Митрополит Амфилохије као и Отац Момо, били духовни овог братства.
  • Они су нас створили и водили све до дана физичког растанка, а од њихове телесне смрти воде нас духовно и молећи се пред олтаром Господњим за нас. Велика нам је част што смо рођени у њихово време и што смо имали прилику да они буду део наших живота. Овај мурал, засигурно је на понос и част сваком Грбљанину. Велико хвала дугујемо нашим девојкама Анђели Мршуљи и Марији Ракетић, које су искористиле дар којим их је Господ наградио и које су насликале овај мурал. Христос Воскресе.

В. К.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар