У име Оца, Сина и Светога Духа,

Пре више од 800.година, 1221.г Србија је Крунисана по Други пут у Монархију, Државу која има Круну свога Постојања, али сада и од Православног Византијског света и цркве.

Пре тога 1217.године Папа Хонорије, је из Рима, Центра Света, послао Круну за Србију и Србског владара, Стефана Немањића, сина Стефана Немање, Световног оца Србије и оца Светог Саве, Духовног оца Србије.

Време крунисања Србије и Србског владара Стефана, је показало значај, величину и снагу Србије у Свету.

Мало земаља које су у то време биле организоване је постојало а још мање су имале Круну свог Признања у Свету.

Србија је имала Двоструко Признање државности, две круне свога значаја и величине, што није имала ни једна друга призната држава.

Сваки Србин, који каже да је од Србске Немањићке лозе, да је створен од Бога Створитеља, треба да зна, да су Срби у време живота Немањићке лозе, још у XIl веку, пришли Богу свом душом и срцем и тада је народ у Србији певао и радовао се благостању и владавини владара, који су славили и хвалили Бога и бојали се Бога.

Србија се у време Немањића богатила Богом и цветала у свему доброме, јер су владари и народ Србије, волели Бога и бојали се Бога и Бог је Србији дао благостање живота.

Дај Боже, да се Србски род, сложи и умножи у Богу и да владари Србије приме Светог Дух Божијега у срце и душу, јер тада ће и народ Србије бити у свему доброме богат.

Нека је на радост и памћење, сваком Србину, дан Крунисања Светог Краља Стефана Немањића Првовенчаног и Свете Божије Србије, Небеским венцима славе, части и крста Христовог овенчане.

Хвала и слава Богу, за све што чини, за Србију и мученички, правдољубиви, слободарски народ Србски.

Адвокат
Млађан Рашчанин

Оставите Коментар