Срби са Косова и Метохије јуче су ишли на православно гробље како би обележили Задушнице. Тамо су затекли призор који ће вам натерати сузе на очи. Гробови наше браће и сестара били су оскрнављени.

Неколико стотина Срба из северног дела Косовске Митровице посетило је гробове својих најмилијих. Стигли су аутобусима у пратњи Косовске полицијске. Затекли порушене споменике које Албанци скрнаве изнова и изнова.

Подсетимо, око 400 српских православних гробаља на Косову уништили су албански терористи од 1999. године, а ове фотографије су доказ да нису престали то да раде до данас:

– Осећања су ми помешана. Волим да дођем и обиђем гробове својих најмилијих али увек када дођемо, нешто ново је поломљено – рекла је Славица Јаргић за ТВ Мост.

Гробље је зарасло у коров, а све се више уочавају празни гробови, преноси РТВ КиМ, наводећи да Срби који су се иселили из Приштине из године у годину преносе посмртне остатке својих чланова породице који су ту били сахрањени.

– Апелујем и овом приликом на чланове породица да не односе остатке својих сродника, својих ближњих са гробља, зато што то није њихова жеља. Њихова жеља је да они почивају овде на овој земљи – рекао је Митровић, преноси РТК2.