Право на слободу мишљења, право на лични став и поглед на свет важе само док се ваше мишљење 100% поклапа са ставовима либерално-левичарског естаблишмента, што је научио ученик стар 17 година када је на часу изнео своје „мрзитељско и дискриминаторско мишљење“ да у биологији постоје само 2 пола. Горе од шиканирања учитеља је то што је ученик кажњен од стране школе, јер је у јавности објавио снимак са часа како би алармирао јавност на индоктринацију која се врши у школама.

https://youtu.be/AmFF9oWUkCo

Седамнаестогодишњи ученик из Шкотске објавио је видео из којег се види да га је учитељ избацио са наставе због тога што је у расправи изјавио да „постоје само два пола“.

Троминутни видео којег је снимио ученик приказује учитеља у средњој школи Aberdeenshire који објашњава ученику да његово мишљење о постојању само два пола није довољно толерантно, те крши начела националног школског система.

Ученик на то одговара да се учитељ такође не понаша толерантно и инклузивно тиме што му брани изношење личних ставова о тој теми. Ученик је додао да тврдња о постојању више од два пола, односно рода, како то присталице те тезе воле називати, „није ни по чему научна“, на што му учитељ одговара да „нису сва правила утемељена на науци“.

Расправа се даље наставља тако што учитељ поручује ученику да не наставља са изношењем таквих ставова, те да „задржи своје мишљење код куће“, те уколико му то не одговара нека се службено жали.

„Само сам казао да постоје два пола – мушки и женски, све остало је лична идентификација појединца“, закључио је ученик, чиме завршава видео који је после објављен на друштвеним мрежама.

Медији наводе да је ученик дисциплински кажњен због изношења видеа у јавност, но не и због изношења својих ставова.

Потпарол школског већа изјавио је да видео снимак не приказује читав контекст разговора. Уједно је поручио да је „циљ већа неговање добрих односа између оних који имају заштићене карактеристике и оних који немају“, те „стварање инклузивног окружења за све“.

Главни секретар Шкотског удружења средњошколских ученика  Seamusw Searson јавно је стао у обрану снимљеног учитеља, рекавши да не зна све детаље случаја, али да је „очито да је младић тражио невоље“.

Оставите Коментар