Хрватско удружење ратних и војних инвалида ХВИДРА-а из Загреба оштро је реаговало јер су на музички фестивал „Рујанфест“ у Загребу позвани певачи из Србије.

ХВИДРА града Загреба најоштрије је осудила поступке организатора овогодишњег „Рујанфеста“ и позвала све меродавне институције да забране наступ певачима који су током великосрпске агресије, како се тврди, певали четничке песме и исказивали подршку великосрпској агресији на Хрватску, пренео је „Индекс“.

„Придружујемо се реакцијама, с правом згрожених, суграђана. Наиме, у главном граду лијепе наше, за чији смо се суверенитет борили, организатори некада културне музичке манифестације одлучили су да ће угостити српске фолк певаче под слоганом ’Помери своје границе забаве‘“, додаје се у саопштењу ХВИДРА-е.

Међутим, стигао им је одговорио од организатора „Рујанфеста“ Дарка Фучека који је у „Дневнику“ „Нове ТВ“ рекао:

„Могу само рећи колегама из ХВИДРА-е да сам и ја 1991. године био у униформи и да ми је то тад било апсолутно нормално, али данас 2019. ми је нормално да радим као привредни субјект, да плаћам порез, да не кршим законе Републике Хрватске и да сви ти извођачи, који су овде, на неки начин су дозвољени и доступни на тржишту.“

Додао је да Град Загреб није финансијски помогао организацији, иако се на интернет страницама фестивала наводи као партнер, пренео је Б92.

А ти спорни српски фолк певачи су Сека Алексић, Мирослав Илић, Жељко Јоксимовић и Момчило Бајагић Бајага.

Оставите Коментар