Видимо да се преговори Београда и Приштине распадају, јер се Стејт департмент договара са Европљанима, а када њима препустите да воде – добијете много приче, а мало акције, рекао је за РТС некадашњи специјални изасланик за дијалог у Трамповој администрацији Ричард Гренел

Истиче да је неопходно да „амерички лидери поведу“ и да имају поверење обе стране. За Аљбина Куртија каже да одбија све идеје, те да није од користи.

– Видите, мислим да ми знамо да Курти једноставно није од користи у овој ситуацији. Преговарао сам са њим и он је неко коме се никада није допала ниједна идеја.

Он је одбио сваку идеју коју су му Американци понудили. Сада одбија и идеје које нуде Европљани. Чак и Бајденова администрација мора да га критикује. И ја мислим да он не служи свом народу. Не помаже у овој ситуацији. Недостаје нам Тачи ових дана – сматра Гренел.

– Он само говори „не“, он је „господин Не“. Ако се вратите идејама Била Клинтона или Барака Обаме, он одбија све идеје које су Американци понудили. Амерички систем то види. Коначно у Америци долазимо до закључка и то на обе стране да Курти Американцима није од користи – каже Гренел.

Док сам био у Трамповој администрацији ми смо се према Куртију понашали веома тврдо. Неки би рекли да сам претеривао. Чак да нисам био фер. Ја мислим да јесам био фер. Да сам имао увид у политике и видео ко је спреман да покрене ствари напред. Нико не мисли да је ово лак процес, тешко је, али обе стране морају да се покрену – истиче Гренел.

Оставите Коментар