Лидер Самоопредељења Аљбин Курти, за кога се очекује да буде косовски премијер после потенцијалног коалиционог договора са ДСК, оптужио је данас одлазећу владу Рамуша Харадинаја да користи институционални вакум за злоупотребе.

Тренутна влада, наводи Курти, користи институционални вакуум за доношење одлука које штете косовском буџету, запошљавају своје присталице, чланове странке, породица и постављају на кљуцне позиције некомпетентне људе, за сматра да су потенцијални блокатори, пише Лајми.

“Злоупотреба се манифестовала на скоро све могуће начине, а углавном имају три заједницке ствари: удобност партијских милитаната и чланова породица на одговорним позицијама, ометање рада нове владе постављањем на важне позиције неспособних појединаца и причињавање штете буџету”, рекао је Курти.

Он поручује да ће све такве одлуке поништити и доносиоце одлука сматрати одговорним.

Према његовом мишљењу, одлука о премештају особља појединих министарстава у приватне просторе са огромним износом месечне кирије, илегална именовања у дипломатским службама, покушаји да се настави процес са корумпираним и сумњивим поступком именовања нотара, именовања у министарствима, јавним предузећима и владиним агенцијама, неке су од штетних и незаконитих одлука одлазеће владе, преноси Косово Онлајн.

Оставите Коментар