КАКО се ближи 1. септембар, за када су власти у Приштини најавили да почиње примена одлуке о суспензији српских докумената и регистарских таблица, тако Албанци свакодневно припремају терен за насилно спровођење ове мере која од Косова и Метохији може да направи буре барута.

Свега три дана пошто су „Новости“ објавиле да се Куртијеви специјалци убрзано обучавају за разбијање барикада и употребу тешких митраљеза, данас рано ујутру, како преносе наши извори, Косовска полиција формирала је осматрачницу код телекомуникационог репетитора изнад административног прелаза Јариње.

Истовремено, тзв. Мобилна гранична јединица КП, почела је да укопава у земљу цистерне за нафту, у циљу спречавања оштећења и експлозије. Очигледно је да ово све указује на то да се Приштина спрема за удар на север КиМ и да се неће либити да употреби силу ако Срби не прихвате документа лажне државе. Информације да КП поставља осматрачнице близу административних пунктова само потврђује сазнања „Новости“ да Куртијеви специјалци увелико извиђају терен и бирају најподесније коте за напад.

Наше службе дошле су до сазнања да Албанци желе да инсталирају и снајперска гнезда, а мета би им били виђени локални Срби и функционери Српске листе. Председник Александар Вучић у петак је открио да Београд зна имена шесторица наших људи чију ликвидацију спрема Куртијева власт.

Оставите Коментар