Како се приближавају избори за руководство САНУ, одлазећи председник ове институције Владимир Костић мобилише све академике који су „купљени“ новцем који је обезбедио његов ментор, амерички милијардер Џорџ Сорош, како би обезбедио доживотни утицај на САНУ, али изгледа да ситуација на терену и поред тога не делује баш сјајно и да се може десити да ипак неће моћи да оправда утрошени новац. У страху од оваквог сценарија, Костић, како сазнајемо интензивно „обија прагове“ западних амбасада у нашој престоници у намери да обезбеди додатну подршку и спасе се од фијаска.
Међутим, изгледа да снажна подршка Костићу стиже из још једног правца, од најзначајнијег лобисте за независност шиптарске државе на КиМ и патолошког мрзитеља власти у Београду, академика Душана Теодоровића, који је почео све гласније да пласира своје добро познате ставове преко овдашњих прозападних медија.
Упућенима је савршено јасно да је Теодоровић заправо део „пакета акција“ шиптарског терористе Аљбина Куртија и омиљене Куртијеве „Српкиње“ Раде Трајковић у САНУ, а да сада заправо служи као Куртијев „мегафон“ како би прозападним, неолибералним круговима скренуо пажњу на значај Костићевог пројекта у САНУ и измолио додатну продршку.
Ништа мање значајна није ни порука коју Теодоровић довољно јасно шаље да би, уколико Костић успе да заджи утицај у САНУ, ова институција искористила сав свој углед и утицај за промоцију шиптарске независности, позивајући својим наступима у медијима западне центре моћи на још јачу акцију – по принципу улажите у САНУ сада, да би вам се исплатило касније.

Оставите Коментар