Из Центра за социјални рад у Блацу дошли су да узму девојчицу од 10 година и дечака од 13, који последњих годину дана, од смрти њихове мајке, живе са својом непокретном баком Љиљаном Д. и о томе сада у чуду прича цела Србија згрожена начином на који су се раднице понеле према деци.
Међутим, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања докторка Дарија Kисић Тепавчевић је говорећи о последицама које морају да трпе насилне социјалне раднице, истакла да је лоше што је то уопште снимано и та њена реченица је наљутила целу Србију.

  • Дошло је до одређених прекршаја где сами социјални радници нису смели да дозволе ни присуство трећих лица кад се спроводе активности – рекла је Дарија Kисић у јутарњем програму на ТВ „Прва“.

Водитељка ју је потом упитала да ли мисли на човека који је све снимио и шта би било да он није био присутан, алудирајући на чињеницу да онда покушај насилног одузимања деце не би могао да буде кажњен.

  • Са тог аспекта да, може и тако да се посматра – казала је министарка видно збуњена.

Људи су узнемирени због њених речи јер нико не жели да се човек због којег имамо доказ катастрофалног опхођења социјалних радника према деци и њиховој баки, на било који начин осуђује или кажњава. Оно што дефинитивно не би било у реду је да овакво поступање људи иза којих стоје најзначајније институције друштва, прође некажњено и непримећено.

„Лакше је отимати децу без камера“, „Снимање јавних службеника није забрањено“, „Kакав монструозан став…док је отимачина деце не сме да се снима“, „Браво за новинарку и за питање, али то је за Дарију виша математика“ – само су неки од коментара људи на став Дарије Kисић Тепавчевић.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар