Посланици из редова републиканаца у Пенсилванији представили су резолуцију којом намеравају да оспоре резултате председничих избора у Америци, одржаних 3. новембра
У резолуцији изборни резултати се проглашавају спорним, а захтева се и одлагање потврђивања гласова у Пенсилванији. Од америчког Kонгреса се, такође, захтева да председничке изборе у Америци прогласи спорним.

Тврди се да мноштво фактора доводи у питање изборне резултате, укључујуц́и и продужење рока за гласање поштом. Kако преносе медији у Питсбургу, о овој резолуцији тек треба да се гласа у надлежним институцијама. Иначе, вест о резолуцији републиканаца на Твитеру је поделила и новинарка „Њузмакса“ Емералд Робинсон која извештава из Беле куц́е.

​Претходно је амерички председник Доналд Трамп поново изнео тврдњу да су изборни резултати у Пенсилванији намештени и да је он победио у тој савезној држави, доводец́и у питање регуларност више од милион гласова.

„Ниоткуда се појавило 1.126.940 гласова. Убедљиво сам победио у Пенсилванији. Гласови у Пенсилванији су намештени. Свет гледа!“, написао је Трамп на Твитеру.

​Трамп се огласио након што је Савезни апелациони суд одбацио покушај његовог штаба да поново покрене тужбу којом се оспоравају изборни резултати у Пенсилванији.

Оставите Коментар