Односи између Русије и ЕУ нису на највишем нивоу у последње време

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је да је Русија спремна за нормализацију односа са Европском унијом, али на основу принципа равноправности.

  • Још једном желим да потврдимо нашу спремност за нормализацију односа са ЕУ, али само у случају да свима буде јасно да ћемо разговор водити на основу равноправности и обостраног поштовања, у потрази за балансом интереса, а не на основу једностраних потеза и прелиминарних услова – рекао је он.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Лавров је на конференцији за новинаре након састанка са словеначким министром спољних послова Анжеом Логаром, који борави у званичној посети Русији, казао и да је Москва забринута због потеза Брисела по питању минирања механизама сарадње са Русијом.

Додао је и да је свом словеначком колеги пренео забринутост Москве зато што се звнични став Европске уније формира на основу ставова „агресивне русофопске мањине“.

Истовремено, Логар је рекао да је званична Љубљана забринута због „повећаног војног присуства Русије на граници са Украјином“, као и због ситуације са принудним слетањем авиона компаније „Рајанер“ у Минск.

  • Разменили смо мишљења по питању ситуације у Украјини. Изразили смо забринутост због војног присуства руске војске на граници са Украјином – казао је Логар.

Оставите Коментар