Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров критиковао је Сједињене Америчке Државе због тога што је америчка војска о предстојец́ем нападу на Сирију упозорила Русију свега четири или пет минута раније.

  • Наше војнике су упозорили четири или пет минута пре напада. Наравно, чак и ако говоримо о спречавању случајних сукоба између снага две земље, као што је уобичајено у односима руских и америчких војника, нема никакве користи од такве врсте упозорења када се напад вец́ изводи – рекао је Лавров у Москви.

Он је подсетио да САД незаконито бораве на територији Сирије, кршец́и све норме међународног права, укључујуц́и резолуцију Савета безбедности УН о решавању сиријске кризе.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Лавров је додао да, према неким информацијама, САД не намеравају да оду из Сирије, али Москва намерава да разјасни то питање са Вашингтоном.

  • У последње време чујемо различите информације из различитих извора. Тренутно не можемо да их потврдимо, желимо директно да питамо Американце – наводно они ц́е донети одлуку да никад не напусте Сирију, па чак и да униште ту земљу – рекао је шеф руске дипломатије.

Он је прецизирао да је за Русију веома важно да разуме како ц́е САД формирати своју стратешку политику на терену, и у региону и уопште.

Раније је Пентагон саопштио да је услед ваздушног напада на Сирију уништено неколико инфраструктурних објеката шиитских група, које подржава Иран.

Kако је истакнуто, тај потез је одговор на недавне нападе на америчке и коалиционе снаге у Ираку. Министар одбране САД Лојд Остин саопштио је да су се амерички војници ослањали на обавештајне информације ирачке стране и да су сигурни у прецизност напада. Према писању листа „Вашингтон пост“, у нападу је погинуло неколико људи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here