У Украјини почиње следећа фаза специјалне војне операције Русије, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

„Операција на истоку Украјине, као што је већ речено, има за циљ потпуно ослобађање Доњецке и Луганске Народне Републике. Операција ће се наставити, сада почиње следећа фаза специјалне операције. Сигуран сам да ће то бити веома важан тренутак целе специјалне операције“, рекао је Лавров у интервјуу за телевизију „Индија тудеј“.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.

Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Оставите Коментар