Војно-политички коментатор Мирослав Лазански прокоментарисао је „Рамбо Србе“ који су 14. децембра 1998. направили заседу за чак 153 припадника ОВК и 36 их ликвидирала, 40 ранила и девет заробила.

Лазански је подсетио на припреме које су Албанци имали за копнену инвазију на територију Косова и Метохије.

– Они су имали припреме и они су покушали да на сектору где је караула Кошаре и у рејону Паштрика изведу копнену инвазију и мислим да је генерал Божидар Делић са својом моторизованом бригадом затворио правац и уништио пет или шест тенкова регуларне албанске војске, тј. њихове друге пешадијске дивизије. Албанија не само да је дала ваздушни простор и што су обучавали терористе, већ је њихова бригада покушала да се пробије на територију Србије – рекао је Лазански.

– После те битке нађена је значка једног врло високог функционера америчке НСА, са врло малим бројем, што значи да је један од челних људи тамо, па се поставља питање шта је радио на том подручју. Заробљен је, показао је значку и нашу су га пустили, а значка је остала као цорпус делицти да је био ту – испричао је војно-политички коментатор за Пинк.

Војно-политички коментатор подсетио је да никад Американцима нисмо приговорили на 800 Албанаца из САД који су илегално ушли у Србију и ратовали против наше земље.

– Никад нисмо рекли Американцима да је 800 Албанаца из САД илегално ушло на територију Србије и ратовало против Србије. То је чист акт тероризма са америчким знањем и прећутном сагласношћу, а они нама причају нешто за браћу Битићи. Али, кад ставите то у цео контекст бомбардовања, кад не можемо за то да их процесуирамо, па шта ћемо и за тих 800 – рекао је Лазански.

Оставите Коментар