Игор Симић, потпредседник Српске листе рекао је да очекује да се сада може очекивати притисак међународне заједнице на Приштину да повуче своје једностране потезе, а да све ово показује да Приштина не жели дијалог.

Мирослав Лазански, новинар и војни коментатор рекао је да је на делу уцењивачки процес Приштине према Бриселу и да они очекују визну либерализацију, која им је обећана за пролеће следеће године.

 

– На Бриселу је да доведе своје пулене у ред, да их упозори да крше ЦЕФТА споразум – рекао је Лазански.

Он је додао да сваки дијалог губи смисао ако једна страна све испуњава, а друга не, посебно имајући у виду неформирање ЗСО, што је била обавеза Приштине према споразимима из Брисела.

Вељко Одаловић, државни секретар у Министарству спољних послова да разграничање може бити једно од решења, али да треба разговарати о томе шта разграничити.

Он додаје да је Запад направио ту злочиначку ОВК, стоји иза свега што се дешавало на Косову и Метохији и због тога толико чврсто држи страну Албанаца.

Лазански је рекао да улазак тзв. „Косова“ у Интерпол не би за њега значио смак света, мада би „Албанци махали тим чланством као знаком своје државности“.

– Ми не треба од Интерпола да правимо неки феномен. Сетите се колико је лидера Косова било у европским земљама, а нису хапшени, а били су на потерницама Интерпола – подсетио је он.

Игор Симић је упозорио да Албанци желе да донесу пропис по ком свако ко каже нешто против ОВК може бити процесуиран.

О уласку тзв. „војске Косова“ на север покрајине, Лазански је рекао да то зависи од нас и међународне заједнице.

– Ми смо добили гаранције у Бриселу да је за улазак тзв. „војске Косова“ на север потребна дозвола команданта КФОР-а и локалне самоуправе (Срба), а и председник Вучић је рекао да се то неће догодити – рекао је Лазански.

Упозорио је да Албанци могу доћи у цивилу на север Косова, а да им се преко ноћи са југа довезу униформе и оружје и да се пробудимо једно јутро са албанском „војском“ на северу Косова.

Гледајући снимак са тзв. снагама безбедности на Косову, војни коментатор је приметио америчке пушке.

– Ово су америчке пушке, М-16! Па да питамо: откуд? – јасан је Лазански.