Војно-политички коментатор Мирослав Лазански говорио је о дешавањима из 90-тих година нарочито, на Косову и Метохији.

– Мадлен Олбрајт и Весли Кларк су се укључили у бизнис. Кларк је имао бизнис са аутомобилским таблицама на Косову, а Медлен Олбрајт се укључила у телефонију. Сви су они нашли сво0ј материјални интерес. Кад ви погледате отприлике зашто је дошло до агресије на Југославију 1999. године и отимања Коwсова, управо је материјални разлог. То нису били, како они кажу, ни људска права, ни хуманитарна катастрофа, већ то што је Косово најпогодније тле за бизнис.

Упитан докле ће Србија моћи да се брани сама и да ли је можда улазак у НАТО једна од опција за нашу земљу како би сачувала безбедност, Лазански је одговорио:

– Ми смо лепо рекли да имамо резулуцију о војној неутралности, као што се показало, показује се и показаће се да можемо да опстанемо сасвим успешно. У последњих неколико година направљен је револуционарни скок у јачању војске. Техничко опремање, технолошки скок, извозимо муницију у Русију, калибар 155. Рећи ће неко зашто? Како? Ево рећи ћу вам… Основни калибар у тој домени код њих је 852 милиметара, они нису имали калибар 155и свакако им је јефтиније да купују од нас, а неке од поруџбина препродају даље – објаснио је Лазански.


М.Ж.