Финале избора за Мис Интерконтинентал завршено је синоћ у Египту, а иако наша представница Валентина Петровић није понела титулу најлепше, Србија треба да буде поносна, пошто су организатори искључили лажну државу из даљег такмичења!

У току генералне пробе која је одржана неколико сати пре финалне вечери, представница такозване државе је на бини показивала двоглавог орла, што је био знак да Мис Србија орг. реагује и упути званичан допис организаторима са молбом за хитну реакцију. Ако се наведе и чињеница да Египат, домаћин овог престижног такмичења Косово није признао као државу, баш као ни УН, Весна де Винча је захтевала да представница те „државе“ буде санкционисана, те да Косово, као самостални представник буде искључено из такмичења.

Убрзо је стигао одговор организатора да је девојка опоменута, те да од наредне године непризната држава неће моћи да се такмичи на избору за Мис Интерконтинентал.

Реакција српске делегације је изазвала и то да се ове године први пут девојке на финалу појаве без ленти, на којима је назначено из којих земаља долазе, како би се избегао моменат да непризната држава Косово поново заблиста под рефлекторима.

Мис Србија орг. наставиће своју мисију лепоте, али ће се и убудуће као прави амбасадор наше земље трудити да побеђује и у борби за правду, стављајући у први план интересе домовине, наводи се у званичном саопштењу.

Оставите Коментар