Приштина је прогласила два званичника косовског представништва Амбасаде Руске Федерације у Србији персонама нон грата.

Самозвана председница привремених „институција“ у Приштини Вјоса Османи каже да су два званичника косовског представништва Амбасаде Руске Федерације у Србији проглашена персонама нон због, како је навела, њихове штетне активности „које су нарушиле националну безбедност и уставни поредак (лажне) Републике Косово”.

Османијева је на Фејсбуку написала да је то био њен захтев министарки спољних послова Доники Гервали која је, каже, данас донела одлуку о проглашењу два званичника за непожељне особе.

Додала је да је истовремено тзв. косовско „министарство спољних послова“ обавестило институције за спровођење закона и надлежне органе о примени те одлуке.

  • (Квази) институције (лажне) републике „Косово“ одлучне су у борби против малигног утицаја Руске Федерације и њихових сателита у региону, који раде на уништавању наших достигнућа и достигнућа САД, НАТО и ЕУ. Из тог разлога ћемо и даље блиско сарађивати са нашим америчким и европским савезницима како би спречили да (тзв.) Косово и наш регион буде плен дестабилизујућих амбиција Руске Федерације. Уверавам грађане да (квази) институције (лажне) републике „Косово“ неће оклевати да делују сваки пут кад дође до нарушавања безбедности и уставног поретка у земљи – написала је Османијева.

Оставите Коментар