Манипулисање подацима о броју нестале деце представља класично уношење панике међу грађанима и стварање осећаја несигурности што има за циљ изазивање револта услед губитка неповерења у институције служби безбедности.

Подаци да је у Србији за првих 8 месеци отето или украдено 28 деце су у најмању руку неистинити. Било је пријављено доста више нестанака али се осим неколико старијих малолетника свако дете вратило кући. Нажалост нека деца су настрадала на путу до куће.

Интернационална Полицијска Организација заједно са центром за безбедност дба активно учествује у потрагама , заједно смо у потрази за Барбаром Витез и сигурно бисмо имали податак о толиком броју случајева нестале деце.

Такође да је тај број истинит то би значило да је на овом простору присутна озбиљна криминална група која се тиме бави а што неби прошло непримећено од стране служби безбедности.

Таква информација би путем међународне сарадње званичних служби безбедности али и струковних удружења којима ми припадамо и наших Интернационалних асоцијација одавно била позната.

Ни случајно се не сме поистовећивати одлазак малолетних особа у иностранство зарад бављења проституцијом са крадјом деце. То су прво и основно два различита кривична дела са савим различитим безбедносним ризицима и изазивају сасвим другачије реакције у јавности.

Просто сабирање те две бројке представља класичану злоупотребу жртава и једне и друге врсте криминала и то је манипулисање јавности . Томе се мора стати на пут . Само изношењем егзактних података и њиховом обрадом може се борити против криминала.

Илија Животић, Интернационална Полицијска Организација

НАЦИОНАЛИСТ.РС

Advertisements
--