„У складу с нашим стратешким утемељењем за приступање Европској унији, Србија треба да усклади своју спољну политику са политиком Европске уније и Русији уведе санкције“, рекао је представник покрета Не давимо Београд и коалиције лажних еколога „Морамо“ Добрица Веселиновић, преносе Зелене новине.

Веселиновић је оценио да је питање санкција Русији „тешко и поларизујуће“, али и додао да се томе мора приступити „рационално и без емоција“.

„Нужно је рећи да се ради о агресији на суверену земљу, агресији у којој су милиони људи напустили своје домове, о агресији која је произвела хиљаде погинулих и штету која је немерљива. За мене је питање осуде рата, морално и етичко питање око којег нема нејасноће“, изјавио је Веселиновић.

Указао је да његова политичка опција наводно већ дуже време говори да је питање отклона од зависности од фосилних горива питање националне безбедности земље.

„У складу с тим, морамо хитно и без одлагања да кренемо да диверсификујемо наше изворе енергије и да почнемо велику енергетску транзицију кроз улагање у одрживе видове енергије као што су Сунце, геотермална енергија и енергија ветра“, рекао је Веселиновић.

Оставите Коментар