Након парламентарних и локалних избора у Црној Гори, на којима је до тада предоминантна Демократска партија социјалиста (ДПС) претрпела прави дебакл, сведоци смо најприземнијих квалификација које из редова ове странке стижу првенствено на рачун Дритана Абазовића, лидера Грађанског покрета “Уједињена реформска акција” (ГП УРА) и једне од три победничке изборне листе “Црно на бело”, кога присталице пораженог клептократског ДПС режима, у само њима јасном споју неспојивог, називају “албанским четником”. Са безочним нападима из редова ДПС суочава се и Алекса Бечић, лидер Демократске Црне Горе (Демократе) и носилац такође победничке листе “Мир је наша нација”, који је изложен оптужбама ДПС да ће, уласком у нову Владу са трећом победничком опцијом, коалицијом “За будућност Црне Горе”, наводно издати црногорске националне интересе.

Притом, лидер ДПС Мило Ђукановић, у свој својој дволичности, најпре одобрава такве нападе на Абазовића и Бечића, да би потом, под окриљем ноћи, слао своје чауше да их преклињу за улазак у коалицију којом би био омогућен останак ДПС на власти, нудећи им милионе евра само да не уђу у “православну” коалицију.

Због тога се, мада то није ништа ново, треба још једном запитати какав је Ђукановићев морални склоп? Јер не само да већ дуги низ година покушава да увери међународну јавност да је по опредељењу демократа а не аутократа, иако његова дела говоре сасвим другачије, своје сараднике да је поштен, а згрнуо је стотине милиона евра, већ и грађане Црне Горе да му је циљ да очува и изгради њихову државу, а не сопствену пословно-криминалну империју. И после свега тога, црногорска јавност би требало да поверује Ђукановићевим вапајима да ће три победничке листе формирањем нове Владе представљати претњу по стабилност и суверенитет Црне Горе, и да ће је “на тацни” испоручити наводним ретроградним великосрпским и проруским снагама.

Међутим, да су овакви очајнички покушаји Ђукановића и његових сарадника из врха ДПС унапред осуђени на фијаско добро је познато свима, а превасходно грађанима Црне Горе, који су то и потврдили на изборима.

Оставите Коментар