Црногорски МУП, на граници са Србијом, ставио лисице пуковнику Радовану Алексићу. Сумњичи се за покушај убиства Предрага Шуковића у Подгорици

Бивши шеф контраобавештајне службе (КОС) Војске Југославије пуковник Радован Алексић ухапшен је у недељу на граничном прелазу Добраково на подручју Бијелог Поља, на изласку из Црне Горе у Србију, због сумње да је починио кривично дело убиство у покушају.

Држављанин Србије, иначе рођени Никшићанин, терети се да је пре два месеца у центру Подгорице покушао да убије полицијског инспектора Предрага Шуковића, бившег начелника Одељења за борбу против организованог криминала Управе полиције Црне Горе.

Како је званично саопштено, Алексић је ухапшен по локалној потерници, а у понедељак око 15 сати приведен је у Више државно тужилаштво где је саслушан. Виши државни тужилац у Подгорици Жељко Томковић поновио је да се Алексић сумњичи да је испалио три хица инспектору Шуковићу у ноге. Како је објаснио, у току је антрополошко вештачење, а први пут су објављене фотографије нападача. Сада се оне упоређују са пуковником како би се видело да ли је реч о истој особи.

Ухапшени Алексић је на саслушању пред тужиоцем негирао кривично дело које му се ставља на терет. После саслушања одређено му је задржавање до 72 сата.

Бранилац осумњиченог Милан Вујовић тврди да Алексић нема никакве везе са покушајем убиства Шуковића. Кад му је показана слика осумњиченог, изјавио је да “одбрани вештачење није потребно”.

– Не, то није мој клијент – децидирано је изјавио Вујовић.

– То је акција коју је спровело Тужилаштво и било би сувишно и професионално неодговорно било шта казати – изјавио је Даниловић за наш лист.

Како “Новости” сазнају из поузданих извора, Алексић је ових дана био у Подгорици где му живи породица. У недељу је аутомобилом једне рентакар агенције из Подгорице кренуо за Сјеницу да обиђе брата који је требало да иде на операцију кичме. Иначе, бивши шеф КОС-а у јавност је доспео 19. новембра 1999. године када је брутално претучен пред својим станом у Никшићу. У то време био је начелник безбедности Подгоричког корпуса ВЈ. После збрињавања у Клиничком центру Црне Горе, пуковник је због тежине повреда хеликоптером ВЈ пребачен на лечење на ВМА у Београду. Упркос захтеву Друге армије ВЈ да се нападачи открију и ухапсе, то никада није учињено. Године 2002. Алексић је именован за шефа војне обавештајне службе у Подгорици. После референдума у Црној Гори одбио је да пређе у редове Војске Црне Горе и каријеру је наставио у Београду.

НСД: Злоупотреба моћи

ИЗ Нове српске демократије у понедељак је саопштено да је Алексић ухапшен без икаквих релевантних доказа.

– Власт Мила Ђукановића не престаје да посрће и истрајава на злоупотреби моћи и криминалном понашању. Алексић је већ трећи српски официр којега хапси власт Мила Ђукановића. Након што је ухапсила и изручила Хрватској капетана бојног брода Павла Пантића, исто је учинила и са генералом Бориславом Ђукићем. Ово је класична злоупотреба полиције и Министарства унутрашњих послова – наводе у НСД.

Прочитајте још:   “ВАШЕ ПРАВО ДА ЗНАТЕ СВЕ“: Све информације о средствима из претплате проглашена тајном! (ФОТО)

ШЕШЕЉ ОТКРИВА: Руски премијер Медведев неће да дође у Србију због… (ФОТО)

ТЕРОР У ГЊИЛАНУ: Шиптари истерали српског представника на сваком заседању!

Извор: Новости

--