Марин ле Пен, преко свог штаба износи кључне ставове о нама. Европа постала затвор за народе, који се руши. Француско признавање Kосова била је грешка.

KОСОВО

Хоће ли бити поништено признавање једнострано проглашене независности Kосова?

– Недавно смо у Европском парламенту имали прилику да амандманом изменимо извештај о напретку Србије, што јасно осликава наш став. Француска је направила грешку признајући независност Kосова, коју пет држава чланица ЕУ нису признале. Због тога је неприхватљиво што ЕУ инсистира на нормализацији односа између Србије и Kосова. Посебно смо забринути због статуса Српске православне цркве на такозваном Kосову, чија влада систематски негира власничка права СПЦ, и то после 1999. године када је уништено 107 цркава, и 2004, када су, према подацима ОЕБС, разорене још 34 цркве и 392 гробља.

Осим забринутости због ове неправде коју је српски народ претрпео на Kосову, Марин, истиче опасност од илегалне миграције у коју је укључен велики број „Kосовара“. Илегална миграција ће бити у врху приоритета њене владе. Она се супротстављала и супротстављаће се уколико постане председник Француске, једнострано проглашеној независности Kосова.

СРБИЈА

Kако гледате на историјске и актуелне везе између Србије и Француске?

– Kроз историју, везе између наше две нације увек су биле врло блиске и веома јаке. Били смо савезници у Првом светском рату. Генерал Де Гол се одувек дивио генералу Дражи Михаиловићу чији је лик најбоље представљао српски отпор нацизму. Најемотивнији симбол је споменик посвећен француско-српском пријатељству у Београду. Али, 1992. године тај споменик је био пресвучен црном тканином. Од тада, нажалост, сви француски председници и владе уништавали су ово веома дуго пријатљство.

ЕВРОПА

Да ли Србија треба да уђе у ЕУ?

– За нас, ЕУ је постала затвор за народе, који се руши. Волимо српски народ. Ако Србија икада уђе у ЕУ, изгубиће своју душу и судбину, настављајући веома негативан циклус који је започео НАТО бомбардовањем. Треба с поносом да покушате да обновите односе са вашим природним савезницима уместо да се све више савијате пред глобалистичком елитом.

СТРАНЦИ

Да ли многобројни Срби, који живе у Француској, треба да страхују да ће бити избачени?

Kако Ле Пен каже најутицајнији медији, често изврћу њене речи, што уноси конфузију. Њена намера није да депортује странце. Она само жели да осигура поштовање закона. Илегални имигранти ће бити враћени у своје земље.

Они странци који поштују Републику Француску, који су спремни да буду део нашег друштва, да доприносе његовој изградњи, и они који испуњавају законске услове, немају апсолутно никаквих разлога за забринутост. Срби припадају нашој, европској, хришћанској цивилизацији и због тога немају већих проблема да се интегришу у Француској.

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар