Данас поподне, у Лебану је ухапшен мушкарац М. Ц. (86) због сумње да је извршио кривично дело убиство у покушају.

Наиме старац је, како се сумња, ноћас хицем из пиштоља тешко ранио мушкарца (34) наневши му повреде опасне по живот.

Упуцани мушкарац превезен је у Општу болницу у Лесковцу.

Пиштољ из ког је пуцано, дека је држао у легалном поседу, а одређен му је притвор од 48 сати док ће пред тужиоца бити изведен уз кривичну пријаву.

Kасније се испоставило да дека живи са непокретном супругом, а мушкарац који је упуцан, наводно је био провалник који им је обијао кућу, па је старац пуцао у самоодбрани.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Тим поводом огласио се и министар Вулин наглашавајући да се дека супротставио млађем и снажнијем мушкарцу и да не би требало да му се суди за покушај убиства.

„Човек који је бранио себе и своју непокретну супругу не би смео да због тога буде у затвору. Ако је пуцање у провалника и још уз то млађег, физички снажнијег од пензионера који брани свој живот, онда морам да питам законодавца шта би свако од нас када му буде угрожен живот и част у сопственом дому требало да уради.

Нека нам објасне како треба да се понашамо када нам неко провали у кућу и покушава да нас опљачка? Тужилац који је квалификовао пуцање у провалника као убиство у покушају је само следио слово закона и урадио једино што може да уради човек правосуђа све док је овакав кривични закон на снази“, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Он је, поводом овог случаја изјавио да ће чак предложити и промену закона.

„Предложићу министарки правде госпођи Поповић да поведе расправу о могућој промени дефиниције нужне одбране. Закони морају да се прилагођавају животу, и када се пишу и доносе морају да поштују принцип правичности. Ићи у затвор због одбране свог дома то једноставно није праведно“, закључио је Вулин.

Оставите Коментар