Некадашњи репрезентативац Југославије Владимир Вања Грбић посетио је споменик Газиместан на Косову и Метохији и подсетио на значај очувања одређених вредности које су временом изгубиле на значају пре свега због нашег немара.

Вања је на Инстаграму поделио фотографију са лица места уз емотиван опис.

– Не, не могу да објасним оно што сам осетио када сам стао пред споменик. Пред плочу историје, традиције и духовности давно заборављене. Људе који су дали своје животе да спасе свој народ веру и традицију.

Оне који су погинули за оно у шта су веровали. Оне који не познају лични интерес, лицемерје и срамоту. Они који су прави. Данас би се постидели свог наслеђа. Није се променило време већ људи.

У име њих који су задужили све нас морамо да спремимо наше наследнике да буду бољи од нас. Да буду свесни ко су, одакле и које тековине да чувају. Да се поштују и људи и разлике и граде са свима бољу будућност – написао је Грбић.

Грбић је посетио КИМ у оквиру кампа који носи његово име, а осим Газиместана Вања је био у посети и манастиру Грачаница и истакао да су то емоције које се не описују него леде крв у жилама.

Оставите Коментар