Руски председник Владимир Путин је, у интервјуу за Си-Ен-Би-Си, новинарки те америчке ТВ станице Хендли Гамбл опширно одговорио на питање да ли Русија користи гас као оружје.

„Русија уопште не користи никакво оружје, ако сте обратили пажњу…То је управо политички мотивисано наклапање које нема никакву основу што се тиче примене енергетике као неке врсте оружја“, рекао је, између осталог, Путин.

Он је указао и да Русија повећава, а партнери из других земаља, укључујући САД, смањују испоруке у Европу.

Међутим, и поред подробног одговора руског председника, уследило је ново питање новинарке: „Видели смо глобални скок цена и како можете да натерате Европу да поверујете да сте поуздан партнер када не испоручујете ту енергију кроз гасоводе?“.

Путинов одговор је изненадио многе присутне, а и саму америчку новинарку.

„Лепа, симпатична жена. Ја јој причам једно, а она мени нешто сасвим друго. Као да није чула шта сам рекао“, казао је Путин, поновивши да Русија повећава, а не смањује, испоруке гаса.

Путин је, иначе, у интервјуу говорио о бројним темама, између осталог о томе да ли ће се кандидовати на наредним председничким изборима и о потенцијалном наследнику, новим блоковима који се стварају свету али и зашто мисли да Америка прави грешку према својој валути.

Leave a Reply