Градско веће Београда усвојило Одлуку о изменама и допунама Одлуке о додатним облицима заштите породиља на територији града Београда према којој свака породиља од 1. јануара за другорођено дете може да оствари право на додатних 10.000 динара.

Та одлука, рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић, ће се наћи на дневном реду предстојеће седнице Скупштине града.

  • Та одлука би требало да ступи на снагу 1. јануара 2020. године. Њом је одлучено да се мајкама које добију друго дете омогући додатно новчано давање од 10.000 динара. Тиме је обезбеђено да свака породиља за другорођено дете може да оствари право на додатних 10.000 динара поред већ постојећег права од 10.000 динара, које остварују све породиље са територије града Београда, што значи укупно 20.000 динара за друго дете – објашњава Весић.

Према његовим речима, на тај начин Град Београд, ради подстицања наталитета, пружа финансијску подршку родитељима који желе да прошире породицу, показујући тиме да у сваком моменту брине и о својим најмлађим суграђанима, саопштио је Беоинфо.

Оставите Коментар