Постављење трамвајске пруге преко Моста на Ади требало би да буде завршено до 4. јуна следеће године, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић и појаснио да ће на тај начин трамвајским саобраћајем бити повезани Баново брдо, односно Чукарица и Раковица са Новим Београдом.

Вредност радова је скоро две милијарде динара, а финансира их Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу града Београда, рекао је Весић новинарима након обиласка радова.

Навео да је веома важно да се овај посао заврши у року јер од њега зависи и реализација других планираних пројеката.

Завршетком радова на постављању трамвајске пруге преко Моста на Ади створиће се услови да од јуна следеће године почну радови на измештању Старог савског моста и изградњи новог и Мост на Ади ће бити скоро потпуно у функцији, рекао је Весић.

Да би био потпуно у функцији неопходно је да се, између осталог, заврше и приступне саобраћајнице из Булевара Патријарха Павла, рекао је Весић и подсетио да се тренутно изводе радови на измештању корита Топчидерске реке што је неопходно како би Булевар Патријарха Павла био проширен.

– Од следеће године ћемо радити и саме приступне саобраћајнице из Булевара Патријарха Павла тако да они који силазе са Моста на Ади и иду према Раковици више неће имати овај привремени силазак већ ће користити прави силазак који ће омогућити да се Раковица, а касније и Видиковац, споје са Мостом на Ади, односно са Новим Београдом – рекао је Весић.