Након што је указом председника Српске Деснице Мише Вацића, основано Коло жена Српске Деснице, одржан је и први конститутивни састанак коме је присуствовао и председник Вацић са својим сарадницима – шефом кабинета Иваном Борић и генералним секретаром Александаром Здравковићем.

Председник Српске Деснице пожелео је пре свега пуно успеха у раду и нагласио да има велика очекивања од Кола, које ће у будућности чинити и окосницу деловања Српске Деснице.

Вацић је такође истакао да се у Десници на многим истакнутим функцијама налазе управо жене – Сузана Стаменковић, одборник Српске Деснице и заменик председника Скупштине општине у Нишкој бањи, Даворка Митровић, одборник у Пожаревцу, др Радмила Ристић Мркаљ повереник СД за Врачар, Милица Стојовић председник Општинског одбора Српске Деснице у Земуну, др Татјана Јоцовић председник Савета за здравље и борбу против беле куге.

Такође, председник Српске Деснице осврнуо се на чињеницу да је Српска Десница покренула иницијативу да пети октобар буде Дан Милунке Савић, највеће хероине Великог рата, и да се тиме одаје почаст хероју, жени која је задужила српство.

Председник Кола жена Александра Ђоковић се захвалила на подршци и изнела план рада којим су дефинисане планиране активности за наредни период. Посебан акценат дат је на значају традиционалне улоге жене у друштву, односно породице као основне ћелије људског друштва. Дате су смернице за даља деловања у циљу остваривања националних интереса. Ђоковић је овом приликом представила и све чланове кола, а договорено је да њен потпредседник буде Славица Латиновић.

Вацић је поновио да је Коло основано са циљем да овај савет Деснице буде ефективна брана феминизму, и да српска жена опет буде традиционална, патријархална, да буде одана супруга и мајка, да буде све оно што су биле наше прабаке и баке у складу са данашњим временом.

Leave a Reply