Историјску драму „Краљ Петар Први“ Петра Ристовског за прва четири дана приказивања у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу, видело је чак 50.000 гледалаца, а одличан старт филма се наставља како у биоскопима, тако и на премијерним приказивањима у осталим градовима Србије, саопштили су продуценти.

На премијери у Београду екипа филма је награђена вишеминутним стајаћим овацијама, а коментари који су се међу публиком могли чути били су: „Потресан, пун емоција, изнад очекивања, велики спектакл, епопеја Србије…“, као и да одавно нису гледали филм који их је више пута натерао да запачу.

Публика је посебно реаговала на улогу малог Ивана Вујића, који је невероватно зрело и снажно дочарао лик најмлађег каплара у Првом светском рату Момчила Гаврића. На премијери филма у Београду присуствовали и синови Момчила Гаврића.

Филм ће 9. децембра бити приказан у Крушевцу, Врњачкој Бањи и Краљеву. У Горњем Милановцу и Чачку филм „Краљ Петар Први“ биће приказан 10. децембра, а следећег дана стиже у биоскопе у Смедереву и Пожаревцу.

У Ужицу и Златибору публика ће имати прилике да види филм од 13. децембра, у Пироту од 14, а у Лазаревцу ће премијера бити одржана 15. децембра. У Врбасу је премијера филма „Краљ Петар Први“ заказана за 17. децембар, наводи се у саопштењу.