Одлука украјинских војних власти да жене војници на паради поводом Дана независности Украјине, који се обележава 24. августа, марширају у ципелама са штиклама изазвала је огорчење и подсмех не само код представника власти, већ и широм друштвених мрежа.

Критике су пре свега стигле из Врховне раде, а председник тамошње Скупштине Дмитриј Разумков рекао је да жене које учествују у паради пре свега треба да носе удобну обућу.

Многи посланици су такође били против ове одлуке, а Ирина Герашченко из странке „Евросолидарност“ казала је да је прво помислила да је у питању фотомонтажа, а када је схватила да је ствар озбиљна додала да је то – понижавајуће.

И политичарка Ивана Климпу-Цинкадзе упитала је у парламенту да ли Министарство одбране схвата да жене у рату не иду у штиклама већ у – чизмама?

Она је, заједно са другим посланицима, поклонила министру одбране женске ципеле са штиклама и предложила му да проба да у њима направи макар неколико корака.

Истовремено, многи корисници друштвених мрежа у овоме виде исмевање војске и сексистички однос према женама.

Министарство одбране Украјине је, међутим, објаснило да су овакве ципеле лети чак и боље од ношења беретки и да су прилагођене за параду.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар