Јавни позиви на рат и „ослобађање Војводине од четника“, као и ширење мржње и предрасуда према већинској популацији постали су свакодневица на друштвеним мрежама.

Србија је једина држава у Европи у којој је већински народ (Срби) дао аутономију региону у коме је он убедљива већина, наравно ради се о Војводини

Војводина је покрајина где већину чини 66% становника који се изјашњавају као Срби, али је реалан број етничких Срба по свему судећи већи због оних који нису хтели да напишу националност, али према попису из 2011. године 76% људи каже да говори српским језиком. Друга највећа заједница су Мађари са тек 13% становника. Ипак радикално левичарске организација и пара-организације то не спречава у ширењу тензија и нетрпељивости, аутошовинистичке мржње као и теорија завера да је Војводина окупирана, а надлежни органи не реагују.

Комунистичка партија Војводине, радикално левичарска групација, поставила је Фејсбук статус који одише мржњом и нетрпељивошћу на коме се налази пушка АК-47 позната као Калашњиков са поруком „Пушку па у Фрушку (Гору)“.

Поред фотографије која очито подстиче на насиље, постављен је и статус „Време ја за социјалистичку револуцију, за слободну Војводину против четничке и фашистичке окупације“.

Компанија Фејсбук није уклонила статус па је он у тренутку писања ове вести и даље на тој друштвеној мрежи. Србија није забранила деловање анти-демократских комунистичких организација као неке европске државе попут Пољске, па су тако у нашој земљи тренутно забрањена само нацистичке организације, а према нашим сазнањима надлежни органи нису реаговали на позив на рат радикалних левичара.

Поред неколико коментара као што су „да бијемо фашисте да их истерамо“ грађани су махом негативно реаговали на објаву па су коментари:

-Сада си испунио услове да те ухапси и најдемократскија држава комуњаро. Позиваш на грађански рат, револуцију, дај своју и својих крв.

-Ценим да ментол који је ово постављао не мозе 10 склекова да уради а ни не зна како пуцати из пуске

-Ви сте болесни у мозак „другови“

-Све што је у Војводини војно способно, није на вашој страни. Тако да… Псссст!

-Мислим да би неко морао у затвор.

Оставите Коментар