„Ово није пресуда српском народу“ Брамерц наглашава да је Младићева кривица само његова
Главни тужилац Међународног резидуалног механизма за кривичне судове, Серж Брамерц, поручио је да данашња пресуда генералу Ратку Младићу није пресуда српском народу, већ искључиво некадашњем команданту Војске Републике Српске.

Ово није пресуда српском народу, којим су Младић и његове присталице манипулисали деценијама. Младићева кривица је само и једино његова. Завршетком овог предмета, жртве и преживјели би требали бити у првом плану – рекао је Брамерц након доношења жалбене пресуде.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Он истиче да је Младић данас правоснажно осуђен на доживотни затвор због, како каже, злочина које је починио. Жалбено вијеће је, како подсјећа Брамерц, одбацило жалбене наводе одбране и подржало кључне налазе Претресног вијећа.

– Младић је проглашен кривим за командовање насилним кампањама етничког чишћења широм БиХ од 1992. до 1995. године. Осуђен је за командовање кампањом злочина против цивилног становништва током опсаде Сарајева. Такође је осуђен због употребе снага под својом командом за почињење геноцида над становништвом босанских муслимана у Сребреници. Kоначно, осуђен је због узимања припадника УН као талаца и њиховог кориштења као живих штитова – наводи Брамерц. Он истиче да је дошло вријеме да се прихвати истина.

Младић је, како је рекао Брамерц, у тренутку када је имао моћ живота или смрти над хиљадама невиних мушкараца и ђечака у Сребреници, наредио њихову потпуну елиминацију и починио геноцид.

– Младића би требали осудити сви одговорни званичници у бившој Југославији и широм свијета. Завршетком овог предмета, жртве и преживјели би требали бити у првом плану. Жалбена пресуда поново потврђује шта су они претрпјели. Она потврђује и храброст свједока који су свједочили и рекли истину- рекао је Брамерц.

Он је додао да се широм бивше Југославије и даље треба истражити и процесуирати хиљаде осумњичених за ратне злочине на свим странама.

Брамерц каже да је сада одговорност на домаћим тужиоцима и судијама да наставе овај посао, а Тужилаштво се обавезало да ће им пружити пуну подршку.

Оставите Коментар