Новоформирани опозициони савез почеле су већ да дрмају трзавице и неслагања, а унутар те организације су поделе све присутније.

На челу једне групације налази се Драган Ђилас, а на челу друге лидер Народне странке Вук Јеремић, сазнаје „Ало!” из добро обавештених извора блиских опозиционарима.

– Ђилас и Јеремић никада нису били у добрим односима. Иако су принуђени да сарађују, они се већ сада припремају за тренутак када ће напасти један другог. Управо због тога Ђилас уз помоћ свог кума Млађана Ђорђевића окупља мале десничарске странке којима је циљ да узму што више гласача Народној странци Вука Јеремића. Ђорђевић на тај начин покушава на време да ојача Ђиласову позицију – наводи наш извор и додаје да се Ђилас на тај начин труди да спречи јачање свог коалиционог партнера.

– Иако се у јавности труде да покажу како су јединствени и како су заборавили све неспоразуме из прошлости, права истина је скроз другачија. Јеремић је свестан шта му Ђилас спрема, те се труди да ојача инфраструктуру Народне странке да би могао спремно да уђе у окршај са коалиционим партнером – објашњава наш извор и додаје да је председник Народне странке свестан како је Савез за Србију под контролом Драгана Ђиласа а то му нимало не одговора.

– Њихов однос подсећа на однос Војислава Коштунице и Зорана Ђинђића. Питање је дана када ће тај сукоб ескалирати и када ће се опозициони савез распасти – закључује наш извор.

Подсетимо, „Ало!” је писао да сујета Вука Јеремића представља велики проблем за Драгана Ђиласа. Председник Народне странке је и преговоре око сарадње за београдске изборе користио да се освети Ђиласу зато што га је понизио и избацио из Демократске странке.