Синоћ је у новосадском медија центру у СПЕНС-у пред више од стотину Новосађана одржана премијера документарног филма “Миша”, снимњеном о лику и делу лидера Српске деснице Мише Вацића.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Пројекцији филма присуствовали су саветник министра за социјална и борачка питања Саша Дујовић, покрајински секретар за урбанизам и животну заштиту Владимир Галић, посланик у Скупштини АП Војводине Зоран Суботић,  аутор филма Тина Милановић , угледни новосадски новинари, привредници, уметници, официри и ратни ветерани, бројни гости као и чланови руководства Српске деснице.

У поздравном говору члан Председништва Михаило Јањић, поздравио је присутне упозоравајући на проблем предрасуде који се дубоко усадио у менталитет нашега народа.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

“Предрасуде људи гаје из незнања или жеље да некоме учине лоше. Пример човека за кога је предрасуда постала синоним управо је господин Вацић, који је често бивао гледан изопаченим очима оних којима је сметала његова државотворна борба. Група независних новинара успела је да на себи својствен и професионалан начин разбије и уништи ту предрасуду пројектом и филмом “Миша” – рекао је Јањић.

Потом се присутнима обратила и аутор филма Тина Милановић, која је истакла да је за циљ имала приказати Мишу Вацића онаквим какав он заиста јесте а не онаквим каквим га представљају пропагандни либерални кругови.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

“Пратим рад Српске деснице и њеног лидера, моја професионална и људска обавеза је била да спречим ширење лажи и неистина а које су за циљ да дискредитују честитог и поштеног човека и великог борца и прикажем објективну слику његове борбе” – закључила је Милановићева.

Након завршетка филма присутни су громогласним и дугим аплаузом поздравили председника Српске деснице Мишу Вацића који се захвалио свима на присуству и подршци коју су му пружили Новосађани.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

“Ваше присуство даје ми снагу и ветар у леђа да још јаче и преданије наставим борбу у коју смо заједно ступили.  Лажи, неистине, прљава пропаганда коју против мене воде разне либералне групације служе ми на част и понос, срамотио бих се да ме такве персоне хвале и величају. Вечерас је Нови Сад показао да је правдољубиви град, да поштује истинске вредности, да поносно носи име Српске Атине.  Енергија и позитивна реакција људи који су одгледали филм јесу антибиотик за сепаратизам и аутошовинизам.”, рекао је Вацић.