Председници Србије и Русије су, како сазнаје Kурир, разговарали и о сарадњи руских специјалних јединица – Спецназ – са српским специјалним јединицама. Та тема је први пут била на столу откако се састају Вучић и Путин.

  • То је тема коју је руска страна увек досад заобилазила, али су Путин и Вучић сада први пут отворено говорили о томе. Разговарали су о заједничкој обуци, па би наше специјалце требало да обучава најелитнија руска јединица – истиче извор нашег листа.

Спецназ, део руског Војнообавештајног директората (ГРУ), не само да су најелитније јединице Русије већ важе за физички најспремнију јединицу на свету.

За њих се каже да су „људи без лица и имена“, који су прошли најмукотрпније психофизичке тренинге и најтежа тестирања. Њихови главни задаци су борба против тероризма и терористичких група, њихово хапшење и ликвидација, гушење оружаних побуна, обављање операција на непријатељском тлу, решавање талачких ситуација, спровођење диверзантских и противдиверзантских акција.

Регрути у руске специјалне јединице Спецназ пролазе кроз стравичне тренинге и потенцијално смртоносне процесе иницијација.

Спецназ је скраћени назив руског израза „Спетсиалноyе назхацхениyе“, што значи „специјалне намере“.

Сматрају се једном од најспремнијих војних јединица на свету.

Оставите Коментар