Миша Вацић, председник Српске Деснице је потписао меморандум о сарадњи са Хасаном Дудићем, председником Центра за људска права и националне мањине, чиме је ово удружење и званично постало део деснице.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Председник Миша Вацић, а у складу са статутом Српске Деснице, донео је одлуку о именовању Хасана Дудића за председника Савета за људска права и националне мањине Српске Деснице.

“Велика ми је част што сам постао део Српске Деснице, и што сам наишао на младе људе, пуне разумевања за све проблеме са којима се националне мањине сусрећу, али пре свега људе који искрено воле нашу Србију и спремни су да се боре и раде за њу.”, рекао је Хасан Дудић, истичиући да ће као председник Савета за људска права и националне мањине Српске Деснице радити на подизању свести грађана о присуству припадника националних мањина у нашој земљи и о њиховим правима.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Миша Вацић је пожелео добродошлицу Дудићу јасно наглашавајући да Српска Десница ради на континуираном унапређењу положаја националних мањина, истакавши да је формирање Савета за националне мањине потврда посвећености овој теми.

“Поштовање и заштита мањинских права представља део нашег Програма, и уверен сам да ћемо са господином Дудићем на челу Савета успети да препознамо захтеве и потребе свих насионалних мањина у Србији. Припадници заједнице националних мањина су лојални грађани наше земље, и брига о њиховим правима је гаранција за међусобно поверење и добре односе.”, рекао је председник Српске Деснице.

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Потписивању меморандума присуствовали Александар Здравковић, генерални секретар Српске Деснице и Дамир Шимпрага, потпредседник Српске Деснице.

Оставите Коментар