Градски одбор Српске Деснице у Пироту основан је 25. фебруара 2020. године. Годишњица оснивања и почетак рада обележени су на пригодан начин. Тим поводом пиротски Одбор посетио је и председник Српске Деснице, Миша Вацић. Истакнуто је да је Градски одбор у Пироту основан непосредно пред почетак избора прошле године и да је за кратко време стекао симпатије грађана, увећао своје чланство и успео да оствари један од почетних циљева, а то је прелазак цензуса и учешће у раду локалног парламента.

Нинослав Ћирић, потпредседник Градског одбора и члан председништва Странке, каже да је прва годишњица обележена на пригодан начин, а управо ових дана у одборничким редовима Деснице дошло је до појачања.

“Имамо новог одборника у локалном парламенту, поред мене који сам већ одборник. Прикључио нам се Дејан Ћирић, бивши одборник Социјалистичке партије Србије, од данас званично одборник Српске Деснице Пирот. Имамо разлога да славимо, да ову годину уприличимо појачањем што и доказује квалитет нашег рада и деловања на локалу. Из угла одборника могу да кажем да сам веома задовољан протеклом годином. Учествовали смо активно у раду локланог парламента у важним стварима и одлукама. Ту конкретно могу да истакнем Развојни план града, План капиталних инвестиција, а били смо доста ангажовани и у неком, да тако кажем, волонтерском раду”.

Милан Петровић, председник Градског одбора Српске Деснице и потпредседник Партије, такође, каже да је изузетно задовољан постигнутим резултатима.

“Ви знате, ми смо се формирали, буквално, недељу дана пре расписивања избора и успели да пређемо цензус што нам је и био циљ. Да не будем превише субјективан мислим да смо једна од активнијих политичких организација. Нисмо престајали са нашим активностима, скоро на сваких десетак дана имали смо по неку акцију. На пример, учествовали смо у уређивању појединих излетишта и терена, помагали угроженом становништву у недавним поплавама и слично. Наставићемо још интензивнији рад ове године, јер људи препознају нашу снагу и енергију”.

Председник Српске Деснице, Миша Вацић, свој боравак у Пироту искористио је, поред осталог, да обиђе поједина старопланинска села и домаћинства.

“У Темској сам посетио “Музеј одбране река” и у потпуности пружам подршку бранитељима. Обишао сам неколико домаћинства на Старој планини и исказао потпуно сагласје око противљења изградњи мини хидроцентрала. У Пироту сам се затекао када су донете нове мере у циљу сузбијања ширења епидемије Covid- 19. Сматрам да оно што Кризни штаб доноси представља један вид убиства економије наше земље. Прошле недеље сам се вратио из Руске федерације где сам боравио седамнаест дана и обишао четири града. Био сам гост њихових десничарских партија, састао сам се и са депутатима Путинове странке. Из разговора са њиховим званичницима сам могао да закључим да Руска федерација уопште нема такве мере. Они вакцинишу своје становништво што радимо и ми, чак Србија је јако добра у томе, пета у свету, што је за похвалу, али тамо све ради, кафићи, ресторани, тржни центри, и мислим да наш Кризни штаб јако лоше ради по том питању, јер Србија мора да живи економски. Многи су противни овим мерама којима се и сам противим и сматрам да мере треба да се пониште”- казао је Вацић.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар