Kренули су жестоко!

У четвртак су ирачке снаге покренуле нову безбедносну операцију усмерену на ћелије ИСИС-а након што су примиле прецизне информације о положајима бораца ове терористичке групе. У изјави ирачког Министарства одбране у среду је наведено:

  • На основу тачних обавештајних информација до којих смо дошли, постоји терористичка група повезана са бандама ИСИС-а унутар југоисточног дела округа Ал-Рутбах у селу Ал-Дарамех, и они су намеравали да нападну снаге одмах индиректном ватром.
  • Након претреса, пронађене су ракете Kаћуша, артиљеријске гранате, минобацачке гранате, укупно 120 комада и домаћи ракетни бацач, док су снаге Четвртог пука 39. пешадијске бригаде 10. дивизије, појачане још једним одредом, избиле на трг.

Ирачке безбедносне снаге интензивно раде на чишћењу области Ал-Рутбах у близини сиријске границе, јер Исламска држава ово подручје већ дуго користи за покретање напада на војне и савезничке паравојне јединице.

Дана 5. јуна, ирачке снаге оствариле су значајан напредак у операцији „Хероји Ирака“, пошто су њихове трупе уништиле остатке ИСИС-а у планинама провинција Дијала и Салахадин.

Оставите Коментар