Дестабилишући и манипулативни напади на Нови Сад које потписује извесни Бора Новаковић, потпуно су логични: поред свих криминолога и стручњака за безбедност, тешко да постоји већи експерт у граду по овом питању. Потпуно је логично да је Бора најпозванији да тумачи криминал, имајући у виду да је својевремно осуђен на три и по године робије због корупционашких и криминалних радњи, па не сумњам да је саветнике пронашао у онима са којима је ћелио делио – истиче новинар Томо Ловрековић поводом напада функционера Јеремићеве странке на градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и његове опаске да је град небезбедан.

– У том послу, засигурно му могу помоћи и најближи људи председника његове партије, Вука Поздерца, у стручним круговима познати под надимком „браћа Бургије“, што уз њихов досије довољно говори о квалификацијама које имају. Уопштено гледано, занимљив је веома овај дијалог Новаковић-Вучевић, гледајући затворска искуства и једног и другог: први је тамо чекао посете као криминалац, а други је као адвокат долазио у посете. И то довољно говори о кредибилитету – каже наш саговорник.

Он такође напомиње како је сигуран да ће органи реда решити уличну тучу због које неки хоће да представе Нови Сад као Бејрут, али се нада да ће исти решити и низ корупционашких афера из епохе Боре Новаковића у којима су покрадени милиони Новосађана и кривце привести правде.

ИЗВОР: NACIONALIST.RS