Као и у случају такозваних студентских протеста, које су заправо водили радикални марксисти, радници америчке амбасаде, маринци и доказани србомрсци, тако се и сада у случају блокада крши закон! Имамо јединствен и незабележен случај да полиција на челу са министром Стефановићем, у име некакве наводне демократије, подржава то кршење закона. То никада и нигде није виђено, осим овде и сада – каже новинар Томо Ловрековић и захтева или оставку првог човека МУП-а или “да почне да ради посао за који га плаћамо”.

–Као председник фудбалског клуба, морао сам пријављивати и утакмице петлића као јавни скуп, на које је долазило осам људи. Морало се знати ко је одговорно лице, као и други детаљи у скупу, а уколико бих се “заборавио”, чекале би ме озбиљне санкције. Е, сада, зашто то не морају они који бахато блокирају саобраћајнице, малтертирају хиљаде грађана и ризикују њихову безбедност из дана у дан? Је ли закон исти за све или има и неких “демократичних” изнад њега? – пита Ловрековић и истовремено пита “лицемерне организаторе блокада који не смеју да открију идентитет да ли се за правну државу боре тако што газе институције правне државе”.

Пошто је, истиче Ловрековић, очигледно да се уз кршење закона може догодити да се организују фантомске блокаде и иживљавања над грађанима, а да нико не одговора и да полиција не реагује (кршећи исти тај закон и своје обавезе), да ли то значи да ћемо сутра у име “демократије” легализовати и разбијање глава, пљачке, отмице, силовања?

-Је ли то цена да не би испали “диктатура” како нас они који мрзе своју државу називају? Нека господа због којих деца не могу у школу, а људи на посао, јер ће прећи који километар мање у својим луксузним аутомобила, уредно пријаве јавни скуп и наведу име одговорног лица или нека их полиција казни и онемогући у томе. Све друго је доказ да живимо у провизоријуму и имитацији државе у којој право не значи ништа. Ако је то истина, онда је време да се сви почнемо тако понашати – закључује наш саговорник.

Он напомиње да ни у афричким племенским заједницама не може да ради ко и шта како хоће и да се познају утврђени и цивилизовани механизми за изношење незадовољства и бунта.

-Изволите, другови револуционари, пријавите скуп, па се појавите пред скупштином, уместо што тероришете целу Србију због своје бахатости. Дошла је на сцену нова генерација “герилаца”, мамини и татини синови, научени да су увек у праву и да газе преко свих док не добију шта желе. Међутим, и за такву генерацију морају важити закони – каже он.

Извор: pobeda-info.rs