У свакој нормалној држави било би уобичајено да након позива на државни удар, било које лице заврши макар на информативном разговору, а свакако и иза решетака. Имамо случај Иван Крстића, члана ГО Демократске странке који скрнави иконе скарадним фотомонтажама на Твитеру и вређа осећања свих нас верника, што је такође кривично дело и то чини јавно, али за то поприлично сигурно неће одговарати.

То је доказ да живимо у држави са ограниченим суверенитетом, односно да „дубока држава“ држи окупирана тужилаштва, која су уствари преки судови и комесаријати жутог лобија, каже за националист.рс новинар и друштвени активиста Томо Ловрековић.

– Увек позивам на основnе принципе правне државе и демократије. Ево, рецимо ја сам хапшен због новинарске метафоре и нисам се бунио, нисам ни у једном моменту покушао да извршим притисак на правосуђе или се жалим на ту ситуацију. Напротив, у потпуности верујем у правичност тог процеса, доказе и аргументе и сигуран сам да ће их судија у складу са својим послом уважити, немам ни трунке дилеме. Међутим, како је могуће да неко буде привођен због тога, па и процеусиран, а да неко не буде када позива војску и полицију да у крви преузме државу? – пита Ловрековић.

Он подсећа да смо имали случај једног народног посланика женског рода из Панчева, која се често жалила на претње и насиље, да на Твитеру отворено напише да „напредњацима треба избити зубе“, али да тај посланик није трпео никакве санкције.

– Позивам власт да преузме контролу и суверенитет над државом, крајње је време! – поручује Ловрековић.

– Да је власт успела да победи дубоко државу, током притвора би ћелију вероватно делио са Бошком, споменутим послаником из Панчева и Крцком – закључује он.

НАЦИОНАЛИСТ.РС

Оставите Коментар